Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе на седмото небе след разгромната победа с 5:1 над Арсенал в голямото дерби на кръга. Освен това успехът позволи на "мърсисайдци" да се възползват от грешката на Тотнъм и да се откъснат на 9 точки пред "шпорите" на върха, както и на 10 пред третия Манчестър Сити.

"Реакцията след получения гол беше блестяща от страна на моя тим. Абсолютно блестяща. През тази година не допускаме много голове, така че обикновено не ти се случва често да знаеш как отборът ти ще реагира, когато първи получи попадение", обяви специалистът на пресконференцията след мача.

"Интензивността с която играхме беше изключително висока и поставихме Арсенал под сериозен натиск. Резултатът? Той е впечатляващ, да. Момчетата се справиха просто супер, нямам какво повече да кажа. Изключително съм доволен". 

"Мисля си, че можеше да играем и по-добре, разбира се. Винаги може по-добре, но ми харесва изключително много това, което видях. Допуснахме бърз гол, а след това за няколко минути обърнахме резултата и поставихме под огромен натиск противника". 

"Наистина е супер, че сме на върха и имаме добра преднина пред Тотнъм и Манчестър Сити. Тези точки обаче както се правят, така и се стопяват. Утре например могат да са седем, ако Манчестър Сити бие, а след прекия мач между нас и тях да са четири. Не съм най-умният човек на света, но наистина не съм идиот. Не винаги поне (смее се)".

"Не е изобщо толкова важно колко точки ще имаме преднина през декември пред останалите, дори да става на въпрос както в този случай за самия край на месеца. Важното е къде ще си в класирането в края на сезона. 

"Не ми се иска да създавам излишно напрежение, тъй като при една издънка в следващия кръг след тази добра серия вие всички ще кажете "Ливърпул сега са нервни, правят грешки". При нас ситуацията е окей".