Наби Кейта още не е достигнал нивото на играта си от престоя в Лайпциг, но Юрген Клоп не губи вяра, че това ще се случи. 

Полузащитникът не е твърд титуляр за Ливърпул като има само 8 мача като титуляр във Висшата лига, за последно срещу Уулвърхемптън на 21 декември. Тази вечер обаче, той отново може да стартира срещу Вълците, този път за ФА Къп, въпреки че пропусна последните мачове около празниците. 

„Всичко с Наби е наред. Говорих с него. Просто сега това е положението. Аз обаче съм доволен от него. Просто му трябва малко повече увереност. Той все още не е достигнал върха на представянето си от периода си в Лайпциг, но една от причините за това е, че все още се адаптира“ заяви Клоп. 

„В началото на сезона той беше брилянтен. При гостуването на Тотнъм бе фантастичен. След това обаче направихме промени за сблъсъка със Сити и това е нещо, с което момчетата трябва да свикнат. Тук става въпрос единствено за система и футболни решения. После имаше и някои леки контузии. Той обаче е страхотен играч и съм щастлив, че е при нас“ добави германецът, в чийто планове твърдо остава и Адам Лалана. 

„Адам е в прекрасна форма. В последния мач бе много близо до това да започне. Желанието му за игра е огромно и откакто дойдох в клуба, той не е бил в по-добра форма. Като човек също е страхотен и ще има важна роля за сезона ни“ каза още босът на мърсисйдци.