Брайтън - Ливърпул, мач от 21-вия кръг на Висшата лига, стадион “Американ Експрес Камюнити”, 17:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул може да увеличи преднината си пред Манчестър Сити на 7 точки до понеделник, но за целта трябва да вземе успех в гостуването си на Брайтън. 

Тимът на Юрген Клоп допусна първото си поражение от 21 мача именно от “гражданите”, след което се подхлъзна и при гостуването на Уулвърхемптън за ФА Къп. Иначе за последен път Ливърпул допусна три поредни загуби през януари 2017 г. 

Ако искат да спечелят днес, “червените” ще трябва да вкарат поне два пъти, защото Брайтън вкара в последните си 13 домакински мача. А Юрген Клоп е наясно, че гостуването няма да бъде лесно. 

“Колкото по-дълго останем концентрирани, толкова по-добре. Досега опитвахме да правим именно това и честно казано ни беше лесно. Вече няма мачове във Висшата лига, в които трите точки да не са важни. Това ми харесва”, каза Клоп. 

Мениджърът на Брайтън Крис Хютън пък обяви, че Ливърпул е фаворит за титлата. “Към този момент, мисля, че те са фаворити, не само заради разликата в точките. Представят се страхотно. 

Но със сигурност не бива да отписваме Манчестър Сити, който е най-добрият отбор през последните няколко сезона и играе феноменален футбол. Мисля, че Ливърпул е фаворит, но не знам кой ще вземе титлата. Определено няма да заложа на никого”, каза Хютън. 

Домакините нямат нови контузени, а Хосе Ескиердо продължава да бъде аут заради травма в коляното. Матю Райън и Алиреза Джаханбакш са аут, тъй като ще играят в Купата на Азия. 

За Ливърпул тренировки подновиха Жоел Матип и Джордан Хендерсън, докато Деян Ловрен, Адам Лалана и Джо Гомес са аут от сметките. 

Така Клоп ще трябва да реши сериозен проблем - кой да бъде до Върджил ван Дайк в центъра на защитата. Един от вариантите е Фабиньо да се заеме с ролята, както го стори в мача срещу Уулвс в понеделник. 

Резултат: 1:3