Няма причина Ливърпул да променя философията си "мач за мач", заяви халфът на мърсисайдци Джордан Хендерсън. "Червените" са със седем точки преднина срещу Манчестър Сити на върха в класирането на английското футболно първенство и повечето отбори биха били обзети от мисли за титлата, но това не важи за тима на Юрген Клоп.

Ливърпул спечели 18-а победа от 22 мача от началото на сезона благодарение на дузпата на Мохамед Салах срещу Брайтън, а Джордан Хендерсън бе част от състава. Той обаче беше част и от отбора, който се провали с гръм и трясък в края на сезон 2013/2014.

"Да, можеш винаги да се върнеш назад във времето и да използваш това като поука. За мен и моите съотборници обаче сезонът продължава да бъде просто мач за мач. Само това можем да направим и само това правим до момента, така че защо да го променяме? Следващият мач винаги е най-важният за сезона и това е нашата философия седмица след седмица. Продължаваме по този начин и след края ще видим къде ще бъдем в класирането", заяви капитанът на мърсисайдците.

Ливърпул контролираше мача срещу Брайтън, но головите положения бяха кът. Мърсисайдците всъщност стигнаха до победата с дузпа, спечелена след проява на брилянтните индивидуални качества на Мо Салах.

"Беше трудно, но ние не сме очаквали друго. Брайтън е добър отбор и това се вижда най-вече в домакинствата им. Защитаваха се добре, бяха организирани и ни беше трудно да вкараме. В крайна сметка го направихме и защитихме сухата мрежа, така че няма как да не бъдем доволни. Можем обаче да играем и много по-добре, а това е нещо, върху което ще обърнем внимание", продължи Хендерсън в интервю за клубния сайт.

"Изговори се достатъчно за миналите два мача, а три точки могат да бъдат дадени само в следващия. Това е нашият начин на мислене и върху това се концентрираме. Вярваме в този отбор и играем със самочувствие. Не го загубихме в предните два мача. Опитваме да бъдем спокойни, търпеливи и да си вършим работата", завърши той.