Ливърпул допусна втора поредна грешна стъпка в битката с Манчестър Сити за шампионската титла, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Уест Хям.

Така "червените" вече са само с три точки на върха пред "гражданите", които вчера разбиха Арсенал. Точен за Ливърпул бе Мане (22), точката за домакините донесе Антонио (28). 

Трябва да се отбележи, че попадението на гостите падна след очевадна засада, която обаче не бе отсъдена.

"Мърсисайдци" вече нямат загуба в 25 от последните си 26 шампионатни мача, но в последните си две срещи във Висшата лига спечелиха едва две точки.

Ливърпул прави феноменален сезон, но в момента определено се намира в лека криза, което може да се окаже решаващо в битката за титлата. От своя страна Уест Хям изигра страхотен мач и заслужено си спечели точката.


Срещата на “Лондон Стейдиъм” започна лудо, като домакините можеха да вкарат още в третата минута. Тогава Чичарито пое топката на границата на пеналта и стреля остро, но топката профуча до лявата греда на гостите.

Уест Хям продължи да доминира, като притискаше "мърсисайдци" още в тяхната половина и не им даваше шансове да се изнесат в по-предни позиции. В 10-ата минута се стигна до ново положение пред Алисон, като този път мощен удар на Кресуел мина до вратата.

Шест минути по-късно отново Уест Хям създаде голова възможност, но и този път Чичарито нямаше шанс за опъне мрежата на гостите. Определено лудо начало за "чуковете", които обаче не успяха да се възползват от отличните си възможности.

В 20-ата минута Ливърпул най-сетне стигна до положение, но Фабиански спаси удар на Фирмино. Две минути по-късно гостите вкараха, но от явна засада. Адам Лалана се подигра с отбраната на домакините, след което пусна към Милнър, който намери Мане в пеналта, последва мигновен удар и 0:1.

Трябва да се отбележи обаче, че при подаването на Лалана към Милнър той бе в очевадна засада, която обаче не бе маркирана. Ливърпул поведе незаслужено, но много скоро Уест Хям изригна и успя да изравни след уникален гол.

Домакините изпълниха заучено фаул, при който топката бе пусната триково към Антонио, който по диагонала вкара за 1:1. Страхотно начало на мача, а лондончани продължиха да натискат, докато гостите бяха някак прибрани и плахи в тези минути.

До края на полувремето нямаше сериозни голови възможности, като единствено Мане с глава можеше да вкара, но Фабиански спаси.

Ливърпул започна атакуващо второто полувреме и в 48-ата минута скочи за дузпа, след като топката срещна ръката на Огбона в наказателното поле, но не последва наказателен удар.

Гостите спачелиха средата на терена и в следващите минути изцяло доминираха, но така и не стигаха до чисто голово положение. Гостите от своя страна правилно се бяха прибрали, като затваряха празните пространства.

В 62-ата минута Салах навърза защитата и стреля технично, но Фабиански спаси. Две минути по-късно Робъртсън направи самостоятелен пробив и стреля отдалеч, но над вратата.

Лондончани разчитаха и на бързи контри, като бяха близо до пълен обрат в 72-ата минута, когато Ноубъл получи топката на точката на дузпата, но стреля над вратата. До края Ливърпул натисна, но нямаше шанс за гол.

В последните секунди на мача пък резервата Дивок Ориги пропусна да донесе победата за мърсисайдци от удобна позиция, но отново след положение на засада. Така двата отбора в крайна сметка заслужено си спечелиха по точка.

УЕСТ ХЯМ - ЛИВЪРПУЛ 1:1

Голмайстори:

0:1 Мане (22') 
1:1 Антонио (28')

Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Кресуел, Снодграс, Ноубъл, Райс, Андерсон, Антонио, Ернандес

Ливърпул: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Мане, Фирмино, Лалана, Салах