В Ливърпул се усеща сериозна нервност, обяви капитанът на Уест Хям Марк Нобъл, чийто тим снощи спря Червените с 1:1, което бе най-малкото за лондончани, което заслужаваха. 

Мърсисайдци вкараха след засада, но Михаил Антонио бързо изравни, а след това Чуковете продължиха да играят добре и дори можеха и да спечелят. 

Равенството бе второ поред за Ливърпул, чийто аванс вече е само 3 точки пред Манчестър Сити и според полузащитника напрежението определено си казва думата. 

„Предвид историята напрежението върху тях е огромно и то се усещаше и срещу Лестър на „Анфийлд“. Сега също бе така. Те искат титлата страшно много, но феновете трябва да продължат да ги подкрепят, защото ще е трудно. Когато водиш е тежко, тъй като Ман Сити е близо, но все пак вярвам, че те ще се справят, тъй като имат отличен отбор и мениджър“ заяви Нобъл. 

„Смятам, че Ливърпул заслужава титлата и ще е фантастична за феновете им, ако триумфират. До края на сезона очаквам още много обрати и кампанията наистина ще е страхотна. Тази вечер обаче, ние заслужавахме да ги победим, тъй като представянето ни бе отлично и трябваше да вкараме още 2-3 гола“ добави халфът.