Халфът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум очаква много здрава битка срещу Евертън в предстоящото мърсисайдско дерби между двата тима на "Гудисън Парк", което ще се проведе в неделя.

"Карамелите" са с 3 загуби в последните си 5 мача от всички турнири и са в лоша форма, докато Ливърпул няма право на грешка, тъй като има само точка аванс пред втория в класирането Манчестър Сити.

"Предполагам, че ще се получи много здрава битка между тях и нас. Не очаквам да са по-мотивирани от преди. Мотивацията в това дерби винаги е била на ниво както от страна на единия отбор, така и от страна на другия отбор", обяви той, цитиран от медиите на Острова.

"Би било чудесно да ги победим в техния дом. Да, определено враждебната обстановка прави победата по-сладка. Кара те да я искаш повече. Те не са в най-добрата си форма, но това няма значение. Сега може да им потръгне например". 

"Победихме убедително Уотфорд, но това не значи нищо. Всеки мач е различен сам по себе си, така че този успех няма да как да ни успокоява. Като цяло си мисля, че победата над Евертън е задължителна за нас", каза още той.