Големият проблем на Ливърпул в момента е Мохамед Салах. Това обяви легендата на Висшата лига Алан Шиърър в колонката си във вестник „Сън“. 

Голмайсторът на Червените изпитва трудности напоследък, като спря да вкарва, а вчера пропусна две отлични възможности, от които можеше да донесе успеха над Евертън. 

„Формата на Салах трябва да носи най-голямо притеснение за Ливърпул. Той пропиля двата най-добри шанса срещу Евертън и изглежда, че му липсва увереност, а и показва нерви. Това е много притеснително в тази важна част от сезона“ пише Шиърър. 

„Той все пак има 17 гола в Лигата, което е добро постижение, но представянето му няма нищо общо с онова от миналия сезон, когато по това време се бе разписал 24 пъти. А тази кампания е по-важната, тъй като Ливърпул се бори за титлата“ добави той. 

„Защитниците явно вече знаят какво иска да направи. Освен това влиянието му във важните мачове се загуби. В 8 мача срещу отборите от топ 6 и в двете дербита с Евертън, има само един гол, при това от дузпа. В същото време Серхио Агуеро не спира да бележи за Ман Сити. Срещу Евертън обаче целият тим на Ливърпул не игра добре. Те не вкараха ранен гол и това ги притесни“ изтъкна Шиърър. 

„Карамелите спряха крайните им защитници и Червените просто не заслужаваха да спечелят, а това, че Ван Дайк бе най-добрият за тях, казва всичко. Разбира се позитивното е, че отново не получиха гол, но тези мачове срещу Манчестър Юнайтед и Евертън бяха ключови, а Ливърпул не игра добре в нито един от тях. Изглежда, че психологически те отстъпват. Аз вярвам, че Сити ще загуби точки, но в момента всичко зависи от тях, а Ливърпул е в ролята на догонващия“ сподели още нападателят.