Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели очакванията си за предстоящата среща от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Холандецът пропусна първия мач заради наказание.

"Очаквам с нетърпение срещата, още не съм имал възможност да играя на "Алианц Арена". Байерн Мюнхен има страхотен състав. Такива нападатели като Робърт Левандовски не трябва да получават и най-малък шанс, в противен случай ще отбележат гол и ще бъдем наказани".

"Има и други опасни играчи в Байерн, като Ариен Робен. Това е истински професионалист в своята област. Робен беше много нещастен, преследван от контузии. Но той е много опасен. Левият му крак е убийствено оръжие. Само си спомнете как влиза към центъра от левия фланг и шутира топката в далечния ъгъл. Ако Ариен влезе на терена, трябва да имаме това предвид през цялото време", заяви Върджил ван Дайк.

Първият мач от 1/8-финалите в Шампионската лига между Ливърпул и Байерн завърши с равен резултат - 0: 0. Реваншът ще се проведе в сряда, 13 март в Мюнхен.