Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи обширен анализ на престижната победа с 3:1 над Байерн насред Мюнхен, която класира неговия отбор на четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Виждам нещата като всички момчета в съблекалнята ни, като всеки, който е с нас - това беше една велика вечер. Направихме ранна смяна и искахме да играем повече футбол, отколкото през първото полувреме. Затова променихме настройката си за втората част и бяхме по-добри", коментира германецът.

"През първата част вкарахме изключителен гол. Уау, беше изключителен, наистина! Получихме попадение във вратата си, но според мен всички бяха наясно на почивката, че на Байерн никак няма да му бъде лесно срещу нас. Обратът беше възможен, но никой не смяташе, че ще бъде лесно за тях. Те бяха много уверени преди мача, но ние впечатлихме."

"Много съм доволен от второто полувреме, защото не само вкарахме два гола, но и играхме футбол. Играхме зряло, мъдро, силно и се защитавахме отлично. Байерн има невероятно качество в състава, те са бързи по крилата, силни във всеки компонент от играта, влизат здраво в единоборствата, с фантастичен вратар и силни в заключителната фаза, но ние ги изключихме от мача, впечатлихме ги. Това е нещо голямо за нас, това казва всичко."

"Много е трудно да вкараш три гола в Мюнхен, наистина е много трудно. Истината е, че вкарахме четири пъти, защото техният гол беше наш автогол. Това е страхотна, голяма крачка напред за нас. Отново сме на картата на футбола на най-високо ниво. Там е мястото на нашия клуб. Не очаквах да играем толкова убедително, но момчетата го направиха възможно. Брилянтно!"

"Това е място, на което малцина очакват да спечелят, в Мюнхен се играе трудно. Всеки знае, че тук е много, много трудно място за гостуване. Байерн винаги е имал изключително силни състави, както е сега. Но ние ги държахме далеч от наказателното си поле в голяма част от мача. Това е голям знак и първата крачка към победата в такъв двубой. Много съм горд и щастлив. Имаме накъде да се подобряваме и да се учим. Но се върнахме сред големите и аз съм доволен."

"Вярно е, че Садио Мане е в страхотна форма и има 10 гола в последните си 10 мача, но няма нужда да говоря за това, той е наясно. Всеки го знае. Припомнете ми това в края на сезона и ще му изпея песен, ако е необходимо."

"Победата над Байерн не ми е по-сладка заради миналото, не съм такъв човек. Не се връщам към лошите резултати, които съм имал срещу тях. Просто ситуацията в момента е такава - исках Ливърпул да спечели тук и го сторихме. Исках моят отбор да спечели, а не непременно Байерн да загуби, има разлика. Това е страхотен момент за нас, нека му се насладим", добави Клопо.