Мениджърът Юрген Клоп описа мача на Ливърпул срещу Фулъм в неделя като "средна работа", но добави, че резултатът е сензационен, след като неговият тим трябваше да се бори със зъби и нокти за победата на "Крейвън Котидж". Благодарение на това мърсисайдците оглавиха отново класирането във Висшата лига и водят с две точки на Манчестър Сити.

Ливърпул поведе с гол на Садио Мане и пропусна куп положения пред вратата на лондончаните, преди Райън Бабел да се възползва от неразбирателство между Алисон Бекер и Върджил ван Дайк, за да изравни резултата. Мане обаче беше фаулиран в наказателното поле на Фулъм малко преди края на срещата и Джеймс Милнър вкара за 2:1 от дузпа.

"Мачът бе средна работа, но постигнахме сензационен резултат. В десетте минути преди гола допуснахме множество малки грешки и дадохме топката на Фулъм, въпреки че преди това контролирахме изцяло мача".

"Това може би е резултат от много интензивната седмица, която измина. Хубаво е, че не се стъписахме и показахме търпение. Вече дълго време сме в това положение и на останалите отбори им е трудно да ни победят, а това ни оставя в борбата за титлата", каза Клоп.

"Не изглежда, че Сити ще загуби много точки до края на първенството, така че ние трябва да продължаваме да побеждаваме. Сега пък е важно футболистите да се върнат здрави от паузата за националните отбори", добави той.

Класиране във Висшата лига: