Ливърпул вече има изградена основа и е време да се възползва от това, заяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп преди заключителната фаза от английското първенство по футбол.

"Червените" са лидери в класирането с две точки пред Манчестър Сити и мач повече, а в Шампионската лига ще играят на четвъртфиналите срещу Порто.

"Наистина съм доволен. Точно за това говорихме в последните години и за това се подготвяхме - за силен сезон, който ще бъде решен в последните седмици. Намираме се именно в тях и повече няма да има прекъсвания. Вече мачовете идват един след друг и всеки следващ става все по-важен. От друга гледна точка, част от нашите съперници в този период се борят за квоти за Шампионската лига и няма да се предадат лесно", каза той.

"Мисля, че от оставащите ни съперници само Уулвс в последния мач няма да се борят за Шампионската лига или за мястото си във Висшата лига. Всички обаче видяхме в каква форма са те и как стигнаха толкова далеч за купата на ФА. Но това са на съперниците", продължи Клоп.

"Няма смисъл да говорим за нашето участие в Шампионската лига, защото от този момент нататък всеки мач е финал. Надявам се да останем в турнира възможно най-дълго. Изградили сме чудесна основа и мисля, че е време да я използваме в наша полза", каза още германецът.

Първият съперник на Ливърпул в серията от мачове до края на английското първенство е Тотнъм, а Клоп ще разполага с почти пълен състав.

"Радвам се, че групата ни се събра отново. Чакахме прекалено дълго. Хубаво е да има малко почивка, но пък в ситуация като нашата обикновено искаш да продължаваш напред. Спечелихме три мача в рамките на една седмица и всички се чувстваха така, сякаш могат да играят още на следващия ден след последния. Сега момчетата са отново тук и от четвъртък нататък ще бъдат готови за футбол", заяви Клоп.

"Не всички са на линия в момента, но се завръщат малко по малко. Да, Шак и Трент все още възстановяват, но останалите са в страхотна форма. Днес тренираме два пъти и продължаваме с едноразови занимания. Всичко е нормално и чакаме с нетърпение мачовете", завърши той.