Глен Джонсън се надява настоящият състав на Ливърпул да направи това, което той и неговите съотборници през 2014-а година не успяха, а именно да спечелят титлата в английското футболно първенство.

Мърсисайдци завършиха втори зад Манчестър Сити под ръководството на Брендън Роджърс, въпреки че влязоха в серия от 11 поредни победи в края на сезона. През настоящия Юрген Клоп и неговите футболисти имат две точки преднина срещу шампионите седем кръга преди края на Висшата лига.

"Бяхме достатъчно добър отбор за титлата, както е и през този сезон. За съжаление, ние останахме на крачка от нея, така че се надявам тези момчета да могат да направят последната", каза бившият бек на Ливърпул.

"Мисля, че и двата отбора ще загубят точки. Сити има добър отбор, който може да се справи с натоварения график, но Ливърпул трябва да се фокусира върху себе си. Те трябва да продължават да играят по същия начин и стискам палци Сити да загуби повече точки от тях. До момента за мен е истинска наслада да гледам Ливърпул и се надявам да прескочат летвата", продължи той в интервю за клубния уебсайт.

"Трент Александър-Арнолд има огромен потенциал и е способен на неща, които още не е показал. Трент е само на 20 години, далеч не е завършен футболист и ще бъде интересно да видим колко добър ще стане в бъдеще. Бековете са ключови за схемата на Ливърпул в момента. Надявам се те да останат здрави и да продължат да играят по този начин", завърши Джонсън.