Ливърпул постигна меко казано инфарктна победа с 2:1 при домакинството си на Тотнъм на "Анфийлд" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига. Отборът не игра особено добре, но в крайна сметка постигна целта си.

Фирмино даде аванс на домакините в 16-ата минута, а гостите стигнаха до изравнително попадение чрез Лукас в 70-ата минута.

Нещо повече, лондончани дори можеха да обърнат мача, но нямаха този късмет. В 90-ата минута, когато срещата клонеше към реми, Алдервейрелд си вкара нелеп автогол, след като Лорис изби една топка право в крака му.

След този мач Ливърпул е лидер с актив от 79 точки и има 2 точки пред Манчестър Сити. Колкото и неприятно да звучи "червените" ще стискат палци на големия враг Манчестър Юнайтед срещу "гражданите", тъй като само по този начин отборът ще може да задържи аванса си. В момента Ливърпул е с мач повече от шампионите.


Срещата започна с изключително високо темпо през първите минути.

Все пак домакините понатиснаха противника си и в 16-ата минута стигнаха до попадение аванс в резултата.

Фирмино засече с глава прекрасно центриране на Робъртсън и матира Лорис, за да даде аванс на „червените” в резултата.

Минути след това Александър-Арнолд отправи хубав удар от воле, който премина покрай гредата.

Добрата игра на Ливърпул продължи и отборът имаше шанс да вкара и чрез Мане, но и неговият удар бе неточен.

В 33-ата минута Али имаше шанс да възстанови равенството, но силният му удар от дистанция премина над напречната греда.

Мане пък от своя страна можеше да „убие” каквато и да е интрига в сблъсъка, но от чудесна позиция не намери вратата в 37-ата минута.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът се запази на полувремето.

Второто полувреме започна на високи обороти. В 49-ата минута Ван Дайк можеше да удвои аванса на домакините, но ударът му с глава премина над вратата.

През следващите минути обаче Тотнъм бе отборът, който диктуваше събитията на терена и бе далеч по-активен.

В 58-ата минута Алисон изби топката след тежък удар на Ериксен, а след това топката попадна в краката на Кейн, но неговият удар бе по фантастичен начин блокиран от Робъртсън. В противен случай топката отиваше в мрежата.

В 69-ата минута Салах пробва късмета си с удар от дъгата, който обаче премина над напречната греда.

Минута след това обаче Тотнъм успя да изравни резултата. Кейн намери с прекрасно подаване Трипиър, а след това той видя в наказателното поле Ериксен. Датчанинът от своя страна чукна към Моура, който с удар от близка дистанция успя да реализира.

В 75-ата минута Александър-Арнолд пробва центриране, което бе на косъм да се превърне в попадение. Лорис в последния момент с върха на пръстите си обаче изчисти топката над вратата.

Десет минути след това Сисоко направи фрапантен пропуск за гостите и останал сам срещу вратаря би над напречната греда. В ситуацията дори бяха двама на един – французинът и Сон срещу Ван Дайк.

В 90-ата минута Ливърпул стигна до инфарктния успех! Александър-Арнолд прати една топка в наказателното поле. Тя попадна на далечната греда към Салах, който отправи удар с глава. Лорис боксира топката и я прати право в крака на Алдервейрелд и след рикошета в крака на белгиеца влезе в мрежата.

Ливърпул – Тотнъм 2:1
1:0 Фирмино 16
1:1 Моура 70
2:1 Алдервейрелд 90

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Милнър (77 - Фабиньо), Вайналдум, Хендерсън (77 - Ориги), Фирмино, Салах, Мане

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Роуз, Алдервейрелд, Трипиър, Санчес (69 - Сон), Сисоко, Ериксен, Моура (82 - Дейвис), Али, Кейн