Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе щастлив от победата над Саутхемптън  с 3:1, която върна Червените на върха във Висшата лига, с 2 точки пред Манчестър Сити и мач повече. 

Мърсисайдци отново не бяха убедителни, но първият гол на Мохамед Салах от почти 2 месеца насам се оказа решаващ, а след двубоя германецът заяви, че в този момент от сезона са важни резултатите, а не представянето. 

„Не играхме по най-добрия начин, но всичко е въпрос на борба. Хората искат да играем като Манчестър Сити, но ние не можем, а и защо да го правим? Играем своя футбол по един много добър начин“ заяви Клоп. 

„Имаме 82 точки и това е огромно постижение в тази луда лига, в която има много силни отбори и всеки иска да те бие. Затова съм горд и мога да кажа, че се справяме невероятно“ добави той. 

„Знаехме, че ни очаква труден мач, но ние успяхме да спечелим и съм много щастлив. В крайна сметка е важно е да показваме характер и борбеност затова мога само да поздравя момчетата. Не се справихме добре при техния гол, но след това запазихме спокойствие и продължихме да работим“ изтъкна наставникът. 

„При гола на Салах всеки очакваше да подаде на Фирмино, но ъгълът за това не бе добър, така че завърши сам и ударът бе наистина от световна класа“ отчете още Клоп.