Върджил ван Дайк и Жоржино Вайналдум ще бъдат готови за мача на Ливърпул от Шампионската лига срещу Порто, убеден е мениджърът на мърсисайдците Юрген Клоп. Двамата холандци са само част от играчите на "червените", които изпитват физически проблеми след победата с 3:1 срещу Саутхемптън в петък.

"Да, имахме проблеми след този мач. Вайналдум го мъчат болки в гърба, а Върджил се контузи при приземяване. Но те трябва да бъдат на линия, надявам се. Джо Гомес няма да играе, освен ако не е наложително. Лалана има леки болежки, заради които не игра през уикенда и най-вероятно утре отново ще бъде извън състава", каза Клоп.

"Много хора не харесаха онова 0:0 срещу Байерн у дома, но ние получихме шанс да бием в Мюнхен и го използвахме. Сега трябва да подходим със същия респект и към Порто. В момента сме в добра форма, виждам го и в тренировките. Искаме да постигнем много през този сезон. Ще бъде трудно, но това не е новина", добави германецът.

"Не искахме Порто, честно казано. Хората с познания за футбола не ги искат. Но и Ливърпул никой не го искаше", завърши той.