Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази задоволството си от победното 2:0 над Порто в първи 1/4 финал за Шампионската лига. Клопо обаче не пропусна да отбележи, че през втората част футболистите му леко са се отпуснали и са подценили ситуацията.

"Страхотна победа, поздравявам всички момчета. 2:0 е много, много добър турнирен резултат. Няма как да не отбележа, че съм щастлив от победата. Все пак не трябва да подценяваме Порто, има още един мач." 

"Получи се страхотен двубой, контролирахме събитията на терена, но трябва да отбележа, че през второто полувреме леко се отпуснахме. Няма как обаче да критикувам играчите си след тази победа."

"Готвим се за нова битка с Порто, ще бъде доста интересно в Португалия", заяви мениджърът на Ливърпул.

Колегата му от Порто Серджо Консейсао изрази съжаление, че футболистите му не са успели да вкарат на "Анфийлд".

"Получи се страхотна битка. Загубихме, но като цяло се противопоставихме добре на Ливърпул. Съжалявам, че не успяхме да вкараме, а ние го заслужавахме. Допуснахме твърде много индивидуални грешки и това доведе до загубата."

"Предстои все пак още един мач, нищо не е загубено. В португалия ще се реши кой заслужава да отиде на полуфиналите в турнира", заяви Консейсао.