Порто – Ливърпул, мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига, стадион „Ещадио до Драгао“, 22:00 часа българско време.

 

Прогнозата на Gol.bg:

Юрген Клоп предупреди играчите си, че гостуването на Порто няма да е протоколно. Ливърпул спечели първата среща с 2:0, а през миналия сезон надигра португалците с 5:0 и то на техния стадион.

„Спечелихме с 2:0. Но трябва да си зададем най-простичкият въпрос: ще дадем ли всичко от нас за реванша. Наясно сме, че нищо не е решено и няма как да подценим мача. Особено срещу противник като Порто. Идваме в Португалия, за да победим, това е нашият план. Няма да е лесно, знаем го, но ще дадем всичко от себе си, за да постигнем нашата цел“, каза Клоп.

Порто отпада от турнира и в шестте предишни случая, когато губи първата среща с 2 или повече гола разлика. Треньорът на тима Серджио Консейсао бе в тима, който спечели трофея през 2004 година и сега иска да постигне грандиозен успех и като треньор.

„Ливърпул е страхотен отбор, може би един от най-добрите в света в момента. Трябва да връщаме изоставане от два гола и то срещу тим, който се защитава много добре и има убийствена контраатака. Така че нашето нападение ще бъде изключително важно за изхода на двубоя. Имаме план, но всичко зависи от играчите. Имам някои въпросителни около състава, но всичко момчета са пределно мотивирани и сме готови за исторически обрат“ заяви Консейсао.

За домакините в състава се завръщат Пепе и Ектор Ерера, който пропуснаха мача на „Анфийлд“ заради наказания. По същата причина довечера за Ливърпул няма да играе Анди Робъртсън.

Клоп няма да може да разчита на Деян Ловрен, което означава, че в центъра на отбраната до Върджил ван Дайк ще действа Жоел Матип.

 

Резултат: 1:2