Ливърпул тресна с 2:0 Кардиф, записа изключително важна победа и продължава да мечтае за шампионската титла. С тази победа "мърсисайдци" отново са лидери в класирането, като дръпнаха с две точки на Ман Сити в битката за златните медали.

"Гражданите" обаче са с мач по-малко, като през седмицата им предстои изключително тежко гостуване на Юнайтед. Головете на стадион "Кардиф Сити Стейдиъм" за Ливърпул забиха Жоржиньо Вайналдум (58) и Джеймс Милнър (81 - дузпа).

Гостите изцяло доминираха в мача, показаха страхотен футбол, създадоха половин дузина чисти голови положения, мушнаха две попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

"Червените" завършват една уникална седмица, в която разбиха Порто в Шампионската лига, класираха се на полуфинал в турнира, а днес записаха девета поредна победа във всички турнири.

Кардиф от своя страна не показа почти нищо смислено, логично загуби и продължава да е сред изпадащите.


Ливърпул започна страхотно мача и още в началото притисна здраво домакините. Пред вратата на Кардиф започна да ври и кипи, но "мърсисайдци" с лека ръка пропускаха изгодни шансове.

В тези минути Мане демонстрираше отличен футбол, но той не успя да вкара от невероятно положение. В 22-ата минута Ливърпул създаде поредна уникална възможност.

Тогава Мане изведе Фирмино зад защитата на Кардиф, но бразилецът стреля в аут. Гостите продължиха да доминират, като играчите на Кардиф не знаеха къде се намират и трудно минаваха центъра на терена.

Момчетата на Юрген Клоп обаче нямаха шанс пред гола и леко поизнервиха феновете си. След половин час игра Александър-Арнолд центрира отдясно, след което Мане стреля от границата на малкото наказателно поле, но отново не се стигна до гол.

Четири минути по-късно дойде нов грандиозен пропуск, като този път Салах не успя да преодолее Етеридж. Едва в края на полувремето Кардиф стигна до възможност, но последователно Ралс и Ниасе нямаха шанс.

Втората част започна с ново положение за Ливърпул, но отново Мане стреля до гредата. Логичното се случи в 57-ата минута, когато най-после гостите опънаха мрежата на Кардиф.

Тогава след триково изпълнение на ъглов удар, Александър-Арнолд центрира ниско по земя, след което Вайналдум намери отлично топката и успя да направи 0:1.

Ливърпул продължи да доминира, но и Хендерсън от чиста ситуация стреля над вратата. Тези пропуски можеха да изиграят лоша шега на гостите в 68-ата минута.

Тогава защитата на Ливърпул "проспа" центриране от ъглов удар, а топката попадна на главата на защитника Шон Морисън.

Той не само пропусна на празна мрежа, а и в 81-та минута събори съвсем ненужно Мохамед Салах в наказателното си поле. Джеймс Милнър, който се появи в игра като смяна на контузения резервен играч Фабиньо, беше точен от наказателния удар за 0:2.

Поражението остави Кардиф на три точки от първия над чертата Брайтън, който има и мач по-малко. Ливърпул пък продължава да мечтае за титлата.

Кардиф - Ливърпул 0:2 

Голмайстори:

0:1 Жоржиньо Вайналдум (58)

0:2 Джеймс Милнър (81 - дузпа)

Кардиф: Етеридж, Пелтие, Морисън, Манга, Бенет, Гунарсон, Ралс, Мендес-Лейндж, Камараса, Хойлет, Ниасе 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино