Ливърпул вече е направил нещо историческо, обяви Юрген Клоп след разгромната победа над Хъдърсфийлд с 5:0 снощи, с която тимът увеличи актива си до 91 точки, което е второ най-добро постижение в клубната история. 

Червените отново се върнаха на върха и поддържат напрежението върху Манчестър Сити, който обаче ако спечели трите си оставащи мача до края ще защити титлата си. 

„ОК, 91 точки са някаква лудост. В крайна сметка ние не можем да направим повече от това да спечелим своите мачове и ще се опитаме да завършим с още две победи. Дали Ман Сити може да се подхлъзне или не? За нас е важно да свършим своята работа, да знаем, че сме дали всичко и да бъдем готови ако нещо се случи в другите срещи” заяви германецът. 

„Това е положението. Може да стигнем до 97 точки, което пак е нещо историческо и точно това ще се опитаме да направим. Активът ни до момента е специален и нещо, което не се случва често. Момчетата са невероятни и именно заради тях сме в тази позиция, така че нека да продължим и да видим как ще приключи всичко” добави Клоп, който остана много доволен от завръщането в игра на Олекс Окслейд-Чембърлейн след година извън терените. 

„Да видя усмивката му, след като пропусна положението бе много вълнуващо. Той е страхотен човек и отличен футболист. Много сме радостни за него. Видяхме какво се случи с Кевин де Бройне. Подобно е положението и с Окс. В крайна сметка интензитета в лигата е страшно сериозен. Сега обаче той е готов отново и това е страхотно” каза още босът на Червените.