Нюкасъл - Ливърпул, среща от 37-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сейнт Джеймсис Парк". 21:45 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Няма две мнения по въпроса кой е фаворит за мача днес. Това са гостите, които все още имат шансове да спечелят титлата във Висшата лига, но всичко вече минава през победи до края на сезона и през издънка на Манчестър Сити. 

Домакините реално погледнато вече са си гарантирали спасението и отборът няма за какво да играе, докато при гостите ситуацията е на живот и смърт. "Свраките" ще бъдат в този мач без контузените Алмирон, Лонгстаф, Лежун и Йедлин.

Гостуващият тим от своя страна няма да може да разчита на Кейта и Лалана, които са с травми и със сигурност ще пропуснат оставащите мачове на отбора до края на сезона. 

"Мърсисайдци" са без загуба във Висшата лига при последните си 7 гостувания, като отборът постигна четири победи и три ремита за този брой визити. Последното поражение като гост бе от Манчестър Сити на "Етихад" на 3-и януари.

Нюкасъл от своя страна е фантастичен домакин и отборът е спечелил 6 от последните си 7 мача на свой терен в елита на Англия, като единственото поражение в тези срещи датира от 6-и април по време на мача срещу Кристъл Палас с 0:1. 

В преките мачове между двата отбора Ливърпул има предимство с две победи срещу една за Нюкасъл и две ремита. Нашата прогноза за този двубой е успех с 2:0 за гостите.

Прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 0:2