Ливърпул загуби с 0:3 в първия полуфинал от Шампионската лига срещу Барселона на "Камп Ноу" и почти всички отписаха англичаните за реванша. Защитникът на "червените" Деян Ловрен, обаче, е убеден, че това ще бъде допълнителна мотивация за втория мач утре на "Анфийлд".

"Ядосани сме и сме амбицирани да опровергаем прогнозите, като направим нещо специално на "Анфийлд". Имаме страхотни играчи, които могат да изнесат товара на големия мач във вторник, а аз очаквам тази среща да се помни дълго. Затова ние сме Ливърпул, затова сме уникален клуб. Когато хората кажат: "Те нямат шансове, не могат да продължат напред", ние винаги сме способни да направим голям обрат", коментира Ловрен.

"Резултатът не е добър, защото те водят с 3:0, но футболът е непредвидим, особено в Шампионската лига на "Анфийлд". Най-важното е да успеем да вкараме рано. Ако го направим, след това всичко е възможно. Но трябва да бъдем търпеливи и да ни прибързваме. Идеалната ситуация ще бъде да отбележим в първите 10 минути, което ще ги постави под голямо напрежение", каза Ловрен.

"Няма да се предадем нито в един момент. Препятствието е много трудно за преодоляване, но аз си спомням знаменити обрати на Ливърпул от три гола пасив през годините. Надявам се да го направим отново", допълни той.

Ливърпул няма да може да разчита на бразилския нападател Роберто Фирмино, който пропусна двубоя заради мускулна, а звездата на тима Мохамед Салах също няма да играе, след като получи удар в главата и беше заменен принудително в събота вечерта при победата с 3:2 над Нюкасъл във Висшата лига.