Шокиращата победа на Ливърпул с 4:0 срещу Барселона в полуфиналите на Шампионска лига доминира първите и последни страници на британските медии, а част от тях описаха случилото се снощи като "Чудото на Анфилд".

"Случилото се на Анфилд е като извадка от страниците на чиста фантастика", добавя Индипендънт на първата си страница, докато Гардиън започва с "Извънземно".

Мърсисайдците постигнаха сензационна победа срещу един от най-добрите отбори в съвременния футбол и го изхвърлиха от Шампионската лига с общ резултат 4:3. Някои дори смятат, че постижението надхвърля "Чудото от Истанбул" през 2005-а година, когато Ливърпул преодоля изоставане от три гола срещу Милан и вдигна петата си европейска титла.

Стадионът на Ливърпул прие не за първи път подобна вечер, а атмосферата и агресивният футбол на Клоп донесоха на клуба нов голям триумф.

"Това е заветът на Ливърпул: да изтръгне от теб всичко, което знаеш за футбола и футболистите. Да те пренесе физически и психически на място, на което не си и подозирал, че ще бъдеш", пише главният редактор на спортния отдел на Индипендънт - Джонатан Лю.

Мат Дикинсън пък написа в Таймс: "Юрген Клоп кара футболистите му да вярват, че могат да направят дори и невъзможното. На никого дори не му пука, че той използва нецензурна дума (т.нар. f-bomb) в ефир.

След това спокойно можеше да си свали гащите и да тича гол по терена, а всички щяха просто да го приемат като част от чара на германеца. С него и с този футбол, той може да си го позволи".

Медиите не пропуснаха да похвалят и Трент Александър-Арнолд за идеята, с която хвана защитата на Барса неподготвена за четвъртия гол.

"Само за 79 минути най-хваленият отбор в наши времена беше принизен до групичка шляещи се и препъващи се зрители в жълти фланелки. Сезонът вървеше към ново коронясване на Лионел Меси, но за радост пое по друг път. Вместо това в първия ден на юни Ливърпул ще опита отново да спечели най-голямата награда във футбола", пише Барни Рони в Гардиън. 

Мадридският спортен ежедневник АС започна с цитат на Меси: "Това беше филм на ужасите". Марка пък написа: "Епичен срив за Барселона на Анфилд".

Клоп и футболистите изпяха с "Коп" химна на Ливърпул, но Мартин Самюъл от Дейли Мейл предупреди, че все още има работа за вършене: "Човек би помислил, че това е моментът, за който Клоп работи от първия си ден в Мърсисайд. Духът, отборът, играта, страстта, емоцията - видяхме всичко това. Всичко, което той иска да види. И все още има много работа".

Ливърпул ще играе срещу Аякс или Тотнъм на финала в Шампионската лига.