Джордан Хендерсън почти е изпуснал четвъртия гол на Ливърпул срещу Барселона, с който мърсисайдците се класираха на финала в Шампионската лига. Капитанът на отбора обясни, че се е занимавал с подредбата на отбора при изпълнението на ъгловия удар от Трент Александър-Арнолд, който подаде на Дивок Ориги за 4:0.

"Мисля, че в същия момент говорех с някого и организирах нещо. Може би беше защитата ни след корнера. Обърнах се и видях как топката влиза в мрежата. Не разбрах на момента какво точно се случи", каза той.

"Голът беше страхотен, особено в мач с подобен залог. Той беше идея на един много млад футболист, който показа невероятен футболен интелект. И не на последно място, на него му беше нужна реакция от Дивок Ориги, която той получи. Страхотен завършек на тази атака! Така че, да, голът беше впечатляващ и с това мога да опиша цялата вечер", продължи капитанът на Ливърпул в интервю за официалния уебсайт на УЕФА.

"За нас финалът е всичко. За клуба, за феновете, за всички замесени, но най-вече за футболистите. В началото на сезона не много хора си мислеха, че ще стигнем до тук. Не ни беше и лесно", каза още той.

"Всички знаем колко добър отбор е Тотнъм. Те имат страхотни играчи и могат да победят всеки отбор. Ще бъде труден финал и ние трябва да бъдем готови", завърши Хендерсън.