Собствениците на Ливърпул от „Фенуел Спортс Груп” са готови да дадат нов договор на Юрген Клоп след забележителния сезон на Червените. 

Мърсисайдци станаха за 6-и път европейски клубни шампиони и постигнаха първия си голям трофей от 7 години, а в първенството макар и да останаха втори, спечелиха забележителните 97 точки, което бе рекорд за тях. 

Германецът бе обявен за главен виновник за всичко това и макар и да има договор до 2022-а, желанието е контрактът да бъде увеличен с още няколко сезона. 

„Когато играчите подхвърляха Юрген във въздуха след победата ни, те потвърдиха нещо, което феновете на Ливърпул знаят – той е обичан от всички, които оценяват футбола. Говорим за брилянтен треньор, който обаче е скромен и внимателен човек, който е щастлив днес, тъй като знае какво бе вчера за нашите привърженици” заяви президентът Том Уърнър. 

Клоп бе засипан с похвали за отбора, който създаде, като Джейми Карагър призова контрактът му да бъде увеличен с още 10 години, тъй като надеждите са, че германецът ще донесе и дългоочакваната титла на Англия, която се изплъзва от 1990-а година.