Ливърпул и Уулвърхемптън Уондърърс ще се вкопчат в битка за подписа на бившия футболист на Манчестър Юнайтед - Мемфис Депай, твърдят медиите в Англия. Прогнозите са той да предпочете мърсисайдци, но Уулвс определено е по-настоятелният отбор и заради това букмейкърите дори предлагат коефициент 10/1 за този трансфер.

25-годишният Депай е футболист на Олимпик Лион, с който има 34 гола в 88 мача във френското първенство. Мениджърът на "вълците" Нуно Еспирито Санто се надява участието на отбора му в Лига Европа да убеди Депай да избере "Молиню", където той най-вероятно ще бъде сигурен титуляр.

Депай не изкара дълго време в Манчестър именно заради статута си на резерва и описа престоя си при "червените дяволи" в книгата "Лъвско сърце".

"Когато Жозе Моуриньо пое мениджърския пост, нещата се промениха. В началото чувствах увереност и тренирах по-интензивно. В един определен момент това се отрази положително и на играта ми, но нищо не промени ситуацията", разказа той.

"Беше ми трудно да приема случващото се. Дори футболисти като Златан Ибрахимович, Майкъл Карик и Пол Погба ме питаха как е възможно да не получавам шанс. Моуриньо ми каза, че е доволен от мен и че шансът ще дойде, но това не се случи", добави Депай.