Европейският шампион Ливърпул претърпя трета загуба в летните контроли, след като отстъпи с 0:3 пред вицешампиона на Италия Наполи.

Мърсисайдци, които бяха в ролята на символичен гост в Единбург, изиграха посредствен мач и логично бяха надиграни по всички параграфи от съперника си, въпреки че Юрген Клоп бе заложил на най-доброто, с което разполага.

Още до почивката Наполи взе аванс от два гола. В 17-ата минута Лоренцо Инсиние откри резултата с диагонален удар след чудесен самостоятелен пробив. В 29-ата минута остро центриране на Инсиние бе засечено от Аркадиуш Милик, който покачи на 2:0.

И след паузата Наполи продължи да бъде по-опасният отбор и това доведе до трети гол в мрежата на Симон Миньоле. Белгиецът изби опасен далечен удар, но разсеяните действия на защитата пред него позволи на Амин Юнес направи добавка за 3:0.

В последния половин час и двата отбора бяха извършени серия от смени, което свали темпото на игра.

За Ливърпул това бе предпоследна контрола, като до мача с Манчестър Сити следващия уикенд за трофея "Къмюнити Шийлд" предстои единствено мач с Олимпик Лион в сряда. За неаполитанци следва двубой с Олимпик Марсилия.