Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк и нападателката на националния отбор на САЩ Меган Рапино попаднаха сред номинирани за наградата "Бест" на ФИФА за най-добър футболист при мъжете и жените за 2019 година.

Освен Ван Дайк, сред номинираните за отличието са и съотборниците му в Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах. Миналогодишният победител Лука Модрич не е сред кандидатите за отличието тази година, но в списъка са Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Еден Азар, Килиан Мбапе, Хари Кейн, Матайс де Лихт и Френки де Йонг.

При дамите победителката за 2018 година - бразилката Марта, също не попадна сред номинираните, като за трофея ще се борят съотборничките на Рапино в националния тим Алекс Морган, Джули Ърц, Роуз Лавел, както и норвежката Ада Хегерберг.

Победителите в отделните класации ще бъдат обявени на специална галавечер в Милано на 23 септември. Те се определят чрез гласуване на журналисти, треньорите и капитаните на националните отбори, както и на фенове, които могат да дадат гласа си на официалния уебсайт на ФИФА.