Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не остана особено разочарован от загубата от Манчестър Сити за трофея „Къмюнити Шийлд”. 

Червените отстъпиха след дузпи след 1:1 в края на 90-те минути, но играха добре и имаха доста положения, което бе отчетено от наставника на мърсисайдци. 

„Не мога да съм разочарован. Най-малкото, което заслужавахме, бе да изравним. Представянето ни обаче бе много по-важно от това да спечелим, защото знаем, че все още можем да играем добър футбол” заяви усмихнат Клоп. 

Статистиката потвърди предимството на Ливърпул, който имаше 53% притежание на топката, отправи 17 удара срещу 8 за съперника, от които точните бяха 9. 

„Беше наистина силно представяне от нас, като особено през второто полувреме действахме много мощно. Предсезона и на двата тима бе подобен. Говорих с Кевин де Бройне след сблъсъка, като и двамата се съгласихме, че все още не е ясно какво точно е състоянието ни” добави той. 

Специалистите смятат, че двата състава отново ще бъдат основни конкуренти за титлата в Англия, след като миналия сезон Сити грабна отличието само с точка аванс.