Ливърпул - Норич, мач от първия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Анфийлд”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Висшата лига се завръща официално тази вечер, а първият мач ще бъде на “Анфийлд”, където Ливърпул посреща Норич. “Червените” завършиха втори в миналото първенство, след като не успяха да се преборят за върха с Манчестър Сити, докато Норич се завръща в елита, след като през миналата кампания се представи повече от добре в Чемпиъншип. 

Юрген Клоп на практика запази тима си, след като не привлече гръмки имена през летния трансферен прозорец. Ливърпул продължава да мечтае за първата си титла на Англия в ерата на Висшата лига, но след натрупаната основа през последните години нещата не изглеждат никак зле. 

На разположение на Клоп за мача довечера ще бъдат Садио Мане, който се присъедини по-късно към тима и Джеймс Милнър, който пък не бе в групата за мача с Манчестър Сити заради мускулен проблем. “Мане имаше само две седмици почивка, така че не е загубил форма. Той е добре, тренира с отбора и е в прекрасно състояние. Така че, да, той ще бъде опция. Мълнър тренира с нас вчера на 100 процента”, каза Клоп. Трайно контузен е Натаниел Клайн. 

Голямата цел на Норич ще бъде да оцелее в елита на английския футбол, а мениджърът на тима Даниел Фарке ще има повече от лош дебют. “Имаме проблеми със защитата си, тъй като Зимерман и Клозе са контузени. Алекс Тетей не игра в подготовката, а Ибрахим Амаду също няма да бъде на разположение. Ливърпул е много тежък първи противник за нас и фокусът на срещата може би ще бъде този, че Ливърпул ще играе за първи път у дома, след като спечели Шампионската лига. Те ще бъдат много концентрирани. Ливърпул е един от най-добрите отбори в света”, каза мениджърът на Норич. 

Резултат: 2:0