Ливърпул и Ред Бул Залцбург си спретнаха уникален мач на "Анфийлд" от група "Е" на Шампионската лига, в който англичаните взеха победата след 4:3.

Момчетата на Юрген Клоп бързо дръпнаха в резултата с 3:0 след попадения на Мане (9), Робъртсън (25) и Салах (36), но австрийците не се предадоха и сътвориха истинско чудо, като успяха светкавично да изравнят с голове на Хуан (39), Минамино (56) и Холанд (60).

Все пак Ливърпул вкара за четвърти път чрез Салах (69), с което си взе победата и трите точки. Като цяло и двата отбора задоволиха и най-претенциозните фенове на футбола.

Срещата предложи най-доброто от тази игра и в края на мача трибуните избухнаха в аплодисменти. Така Ливърпул взе първите си три точки, толкова има и Ред Бул Залцбург.


Ливърпул започна страховито мача и още в началото притисна гостите в собствената им половина. Лидерите в Англия дори можеха да вкарат рано, но последователно Фирмино и Садио Мане пропуснаха от изгодни позиции.

В 9-ата минута Мане и Фирмино разцъкаха технично, след което последва прецизен удар на Мане, който прати топката в мрежата за 1:0.

Отлично начало за Ливърпул, като "червените" продължиха да доминират и малко по-късно набутаха втори гол. В 25-ата минута англицаните сътвориха перфектна многоходова атака, която Робъртсън подхвана и завърши сам с голов удар за 2:0.

Трибуните избухнаха в аплодисменти, а червените бяха неудържими. След половин час игра Салах направи уникален пропуск, но само шест минути по-късно се реваншира и направи 3:0 с удар от близо.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме, като в 39-ата минута гостите намалиха, след като Хуан отбеляза за 1:3.

Второто полувреме започна с уникална издънка на Адриан, но за негов късмет Дака не успя да вкара за гостите. Положенията и пред двете врати се редуваха едно след друго, като в 56-ата минута Ред Бул смълча трибуните с нов гол.

Тогава Хуан проби отляво, последва центриране към Минамино, който направи безпомощен Адриан за 3:2. Гостите се разиграха и немислимото се случи в 60-ата минута, когато резервата Холанд изравни - 3:3.

Уникална драма и футболна лудост, но това не бе всичко. Ливърпул отново се хвърли в атака и само девет минути по-късно Салах изведе англичаните напред - 4:3.

Трибуните полудяха от радост. До края не се стигна до нови попадения и така Ливърпул си взе първа победа в групата.

Ливърпул - Ред Бул Залцбург 4:3

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Мане, Салах, Фирмино 

Ред Бул Залцбург: Станкович, Кристенсен, Онгуен, Вьобер, Улмер, Минамиму, Мвепу, Юнузович, Собослай, Дака, Хуан