Настоящият мениджър Юрген Клоп похвали Брендън Роджърс за работата, която бившият треньор на Ливърпул свърши по време на престоя си в Лестър Сити. Двата отбора се срещат в събота от 17 часа българско време и германският специалист смята, че неговият колега е способен да изведе "лисиците" до челната четворка на английското първенство.

"Лестър е изграден така, както всеки би искал да се гради отбор. Чудесен състав! Те играят много добре - вълнуващо и със свежест, защитават се добре и са много опасни на контраатаки. Поздравявам ги", каза Клоп на пресконференция преди срещата.

Запитан дали Лестър може да се класира за евротурнирите, Клоп отговори: "Да, на 100 процента изглежда така. Не са по-различни от останалите отбори в шестицата, с изключение може би на името."

Клоп пое отбора от Роджърс през 2015-а година и дори живее в къщата на бившия мениджър на мърсисайдци. Самият северноирландец пък изведе Селтик до два поредни требъла, преди да се завърне в Англия с отбора на Лестър.

"Надявам се феновете да го приемат добре. Аз нямам проблем с него, но му плащам сериозен наем. Толкова сериозен, че няма нужда да работи!", добави Клоп в типичния си закачлив тон.

"Той се справя много добре в Лестър и въобще не съм изненадан от това. Свърши чудесна работа в Селтик, а сега го прави и в Лестър", завърши германецът.