Във футбола не бива да се предаваш до последния съдийски сигнал, заяви героят за Ливърпул от събота следобед Садио Мане.

Нападателят на "червените" първо изведе отбора си напред в резултата през първото полувреме срещу Лестър, а секунди преди края на срещата изработи и дузпа, която Ливърпул вкара и спечели срещата.

"Честно казано, мачът беше много, много труден. Ние обаче очаквахме това. Играхме в Шампионската лига през седмицата, а след това за първенството през уикенда и ще продължим в същия интензивен график още доста време. Но това е нормално за отборите във Висшата лига и всички трябва да бъдат подготвени.

"В края на краищата, най-важни са трите точки и въобще няма значение колко уморени сме след мача.

"За нас беше много важно да контролираме двубоя, но срещу Лестър това не е никак лесно, защото те са много, много силен отбор и могат да ти създадат много проблеми. Изравниха в края на мача, но във футбола никога не бива да се предаваш. Точно това опитваме да правим ние като отбор. Получихме дузпа и си заслужихме победата", каза той.

Мане откри резултата на Анфилд в 40-та минута, когато прекара хладнокръвно топката покрай Каспер Шмайхел. Той получи топката от Джеймс Милнър, който пък по-късно вкара дузпата за 2:1.

"Асистенцията беше невероятна. Не мислех, че ме е видял, защото по принцип не ми подава точно такива топки. Просто чудесен пас от Милнър, а аз се старая да завършвам всеки с гол. Радвам се, че го направих отново", добави Мане.