Джеймс Милнър е преживял твърде много във футбола, повече от почти всички, но продължава да се учи.

Халфът на Ливърпул заигра във Висшата лига още като тийнейджър, спечели два пъти титлата с Манчестър Сити, излезе в 61 мача за националния отбор на Англия и вдигна трофея в Шампионската лига с "червените" в края на миналия сезон. 33-годишният футболист обаче вижда абсолютно всеки ден като нова възможност да научи нещо ново.

"Имам достатъчно голям късмет, защото играя от много време и го правя покрай много добри футболисти и мениджъри, така че за мен всеки ден е възможност да науча нещо ново. Може би в момента ролята ми е да помагам и на по-младите. Но това не ми пречи да уча от съотборниците и мениджъра ми.

"Всеки иска да се развие възможно най-много и да тренира всеки ден. С този манталитет можеш да постигнеш много. Сигурен съм, че и при Клоп е същото, а и той е бил във футбола по-дълго от мен. Ако мислиш, че знаеш всичко, няма да бъдеш на нужното ниво", каза той за lfc.com.

През миналия месец Юрген Клоп определи Милнър като "Г-н Професионалист", а самият футболист подкрепи думите на мениджъра на Ливърпул с решаващ гол от дузпа в добавеното време за победа срещу Лестър Сити. Той застана на 11-те метра и изпрати топката хладнокръвно в мрежата, както го беше правил вече 16 пъти за този клуб. С това Ливърпул записа осма поредна победа в първенството от началото на сезона.

"Клоп е такъв, какъвто го познавате. Няма едно лице пред камерите и друго в съблекалнята. Той е честен с нас и изживява всяка минута с нас. Виждате го как подскача по линията и е очевидно, че той също иска да бъде на терена. Тази енергия се пренася и сред нас, когато ни е трудно.

"Той знае какво да ни каже в съблекалнята. Знае кога да сложи ръка на рамото ти и знае какво да направи, когато ти трябва импулс. Клоп може да прецени правилно абсолютно всяка ситуация", добави Милнър.