Ливърпул едва се докопа до точка на "Олд Трафорд", след като измъкна 1:1 при гостуването си на осакатения тим на Манчестър Юнайтед.

Това стана в среща от 9-ия кръг на шампионата на Англия, а след нея отборът на Юрген Клоп е лидер в класирането с актив от 25 точки. 

Юнайтед от своя страна остана на 13-ото място в класирането с актив от 10 точки.

Рашфорд успя да открие за домакините в 36-ата минута, а след нескопосана грешка на Рохо се стигна до изравнителен гол на Лалана в 84-ата минута.

Преди този мач Ливърпул бе с пълен актив от 8 поредни шампионатни победи, а освен това отборът бе в серия от общо 17 спечелени мача в английския елит, като се вземат на предвид и срещите от миналата кампания. 


Срещата започна с голямо желание и от двата тима, но през първите минути положенията пред двете врати липсваха.

Алисон трябваше да се намесва на два пъти след удари от дистанция, които обаче не му създадоха никакви трудности.

В 10-ата минута Фирмино се освободи от отбраната на противника, но имаше пред себе си прекалено малък ъгъл за удар и в крайна сметка не успя да стреля точно.

Като цяло опасностите пред двете врати липсваха и чак към края на полувремето ситуацията на терена се пооживи.

Малко преди почивката Фирмино имаше добър шанс да открие, но ударът му бе слаб и не затрудни Де Хеа.

Юнайтед обаче стигна изненадващо до попадение в 36-ата минута чрез Рашфорд.

След центриране на Джеймс английският национал засече топката във вратата на противника и не даде шансове на Алисон.

В ситуацията трябваше да се намеси и VAR заради съмнения за нарушение срещу Ориги, който загуби топката, но в крайна сметка такова нямаше и попадението бе зачетено. 

В самия край на полувремето Мане изравни, но се наложи отново намеса на VAR и в крйана сметка попадението на сенегалеца не бе зачетено заради игра с ръка.

След почивката гостите бяха отборът, който владееше повече топката. 

В 67-ата минута се стигна до първия по-сериозен шанс след почивката, но удар на Рашфорд от няколко метра така и не намери вратата и топката премина покрай нея.

Като цяло през следващите минути на терена не се случваше нищо кой знае колко интересно.

В 84-ата минута Ливърпул изравни, след като Рохо се позиционира кошмарно в наказателното поле и не спря една топка, а Лалана в крайна сметка успя да я засече на далечната греда и да я вкара в опразнения ъгъл.

В 91-ата минута Окслейд-Чембърлейн бе на косъм от гола на обрата, но ударът му мина на сантиметри покрай страничната греда. До самия край така и нямаше повече попадения.

МАН ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 1:1
1:0 - Рашфорд (36)
1:1 - Лалана (84)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, А. Йънг, Магуайър, Линдельоф, Рохо, Уан-Бисака, Фред, Перейра, Мактоминей, Джеймс, Рашфорд (84 - Марсиал)

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Фабиньо, Хендерсън (71 - Лалана), Вайналдум (82 - Кейта), Фирмино, Мане, Ориги (60 - Окслейд-Чембърлейн)