Ливърпул направи феноменален обрат 2:1 срещу Астън Вила в Бирмингам и записа много важна шампионатна победа.

Домакините дръпнаха в резултата чрез Трезеге в 21-ата минута, но Робъртсън (87) и Мане (90) донесоха трите точки на гостите. Така "червената" армия на Юрген Клоп продължава да бъде непобедена.

"Мърсисайдци" спечелиха 19 от последните си 20 мача във Висшата лига. Трябва обаче да се отбележи, че Ливърпул бе брутално посечен от системата за видео повторения.

ВАР отмени чист гол на гостите за 1:1 още през първото полувреме. Тогава повторенията и начертаните линии показаха, че Фирмино е в чиста позиция и само ръката му е в положение на засада, но въпреки това попадението му не бе зачетено.

От друга страна ВАР пък призна за чиста, ситуацията с гола на Астън Вила, когато Трезеге се намираше също в много дискусионно положение.

Все пак имаше справедливост за Ливърпул и "червените" се добраха до трите точки в края, след като Андрю Робъртсън и Мане успяха да отбележат с глава.

По този начин момчетата на Юрген Клоп продължават да са без загуба в първенството и да водят с шест точки на Ман Сити. "Гражданите" обърнаха с 2:1 Саутхямптън.

Астън Вила - Ливърпул 1:2

Астън Вила: Хийтън, Жилбер, Мингс, Енгелс, Таргет, Нкамба, Макгин, Луис, Трезеге, Ел Гази, Уесли 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Лалана, Хендерсън, Мане, Салах, Фирмино