Нападателят на Ливърпул Садио Мане се пошегува, че отново ще „симулира”, ако това ще спечели дузпа за отбора му. 

Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обвини играча, че пада твърде лесно на земята, след като получи жълт картон срещу Астън Вила. 

Юрген Клоп естествено защити Мане, а и Гуардиола побърза да замаже думите си, докато самият футболист е категоричен, че няма да променя стила си на игра и ако има контакт е в правото си да се окаже на земята. 

„Ако с това ще спечеля дузпа, със сигурност ще „симулирам” заяви иронично Садио. „Ако с такова действие ще получим наказателен удар, ще го направя! Защо не? Това обаче, което Юрген каза е вярно – аз не симулирам” добави по-сериозно той. 

„В мача с Вила със сигурност имаше контакт между мен и защитника. Може би нямаше дузпа и реферът не отсъди такава, като ми показа жълт картон. Аз обаче нямам проблем с това и няма да променя играта си, тъй като това е начинът, по който правя нещата” каза още Мане. 

„Единственото, което мога да кажа със сигурност е, че винаги съм готов да помогна на отбора на максимум. Умно е от негова страна да привлече вниманието към съдиите, но аз ще играя така, както винаги. Дори смятам, че коментарите на Пеп за мен са позитивни” изтъкна сенегалецът, който признава, че мачът в неделя ще бъде ключов. 

„Това е голям двубой и всички сме развълнувани. В такива срещи всеки иска да бъде на терена. Един от най-сериозните тестове за нас, макар че и срещу Вила не бе лесно. Ще е ключово да постигнем положителен резултат, ще бъдем готови и ще дадем всичко, за да спечелим” каза още Мане. 

Ливърпул има 6 точки аванс пред Ман Сити в класирането, като Гражданите са единствените, които са побеждавали Червените в последните им 50 мача от Висшата лига.