Ливърпул изтръгна трудна победа с 2:1 при визитата си на Кристъл Палас на "Селхърст Парк" в Лондон, като това се случи в мач от 13-ия кръг на Висшата лига.

Първото попадение в срещата бе дело на Мане, който се разписа в 49-ата минута. В 82-ата минута Заха изравни, но три след това Фирмино сложи точка на спора.

Така отборът направи още един смел ход към чаканата от близо 30 години първа титла във Висшата лига.

Не може да не се отбележи, че попадение на домакините бе отменено от VAR. 

След мача лидер в класирането е Ливърпул с актив от 37 точки и с цели 8 пред втория в класирането Лестър. 


Срещата започна активно за гостите от Ливърпул, които създадоха няколко добри атаки през първите минути на мача, но отбраната на "орлите" бе доста добре подредена.

В 10-ата минута гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Томкинс в наказателното поле, но такава не бе свирена.

Броени минути след това лондончани бяха изключително близо до гола, след като Кояте засече с глава хубаво центриране в наказателното поле, но топката профуча покрай страничната греда и така пропиля "златен" шанс за гол.

В 38-ата минута и Ливърпул бе близо до гола. Ван Дайк засече една хубава топка с глава, а Фирмино пробва да я добута във вратата на далечната греда. Стражът на домакините обаче бе по-бърз от него и успя да боксира кълбото.

В 42-ата минута Томкинс засече топката във вратата на Ливърпул и хвърли в луд екстаз домакинските фенове. Първоначално голът бе зачетен, но след това бе отменен, след като Ловрен бе избутан в гръб от Аю. Системата VAR показа, че фаул има и попадение в крайна сметка нямаше.

Второто полувреме започна отлично за гостите и в 48-ата минута от границата на наказателното поле Мане отправи хубав удар, който обаче премина покрай целта.

Само минута след това обаче той вкара и даде аванс на Ливърпул. 

След центриране на Робъртсън, Александър Арнолд пропусна топката. В крайна сметка тя стигна до Мане, който от 13-14 метра я вкара във вратата. 

В 65-ата минута Гуаита направи фантастично спасяване след удар с глава на Фирмино, който трябваше да бъде по-прецизен и да "убие" интригата в мача.

Последваха обаче силни минути за домакините и в 76-ата минута Алисон трябваше да се намесва след удар на Шлуп, а две минути след това Бентеке като по чудо не успя да вкара топката във вратата. 

Добрата игра на Палас обаче си каза думата и в 82-ата минута спряганият с напускане Заха изравни. Със силен удар от наказателното поле той прати топката в далечния ъгъл и така донесе точката на лондончани.

Все пак обаче Ливърпул не се отказа да гони трите точки и ги спечели. Три минути след изравнителния гол Фирмино сложи точка на спора с победно попадение. След центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле и Фирмино от близка дистанция не сгреши. 

Кристъл Палас - Ливърпул 1:2
0:1 Мане 49 
1:1 Заха 82
1:2 Фирмино 85

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд (70 - Кели), Томкинс, Кейхил, Ван Аанхолт, Миливойевич, Макартър, Кояте (74 - Шлуп), Заха, Таунзенд, Аю (76 - Бентеке)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън (79 - Милнър), Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн (65 - Ориги), Фирмино, Мане,