Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк разкри, че няма да бъде чак толкова разочарован, ако бъде изпреварен от Лионел Меси в борбата за Златната топка.

Както е известно, вчера изтече информация, че суперзвездата на Барселона грабва отличието за рекорден шести път, а холандецът остава на втора позиция.

"Няма да има победени тази вечер. Аз съм много горд да бъда в този кръг от играчи заради представянето си през изминалата година с Ливърпул и националния отбор на Холандия", коментира ван Дайк.

"Това е повод за гордост, защото не се случва на мнозина да бъдат там. Ще видим какво ще случи, но това ще бъде вечер без победени", допълни "лалето".

Ван Дайк спечели Шампионската лига с Ливърпул през миналия сезон, в който мърсисайдци станаха най-силният вицешампион в историята на Висшата лига. Техните 97 точки ги оставиха на втора позиция, само на точка зад Манчестър Сити. "Червените" станаха първият отбор в историята, който губи само веднъж за 38 кръга и не става шампион.

През настоящата кампания обаче Ливърпул е просто феноменален и след първите 14 кръга има 13 победи и едно равенство. Вторият Лестър изостава с 8 точки, а третият Манчестър Сити - с цели 11. Мърсисайдци гонят първа титла в Англия от 1990 година насам.

"Тази разлика не означава нищо. Намираме се в добра ситуация, но знаем, че можем да вдигнем нивото си с още 10%. Не е лесно, но се опитваме. Най-важното е да печелим мачовете си", каза още ван Дайк.