Ливърпул винаги е готов да направи трансфер и да привлече нови футболисти, обяви мениджърът Юрген Клоп. 

Колегата му Пеп Гуардиола отхвърли възможността Манчестър Сити да се подсили през зимата, но Червените биха използвали възможността да станат още по-силни, ако я получат. 

„Не съм тук, за да коментирам трансферния прозорец на Ман Сити. Дали съм изненадан от думите на Пеп? Не, но това не е важно. Нямам какво да кажа по въпроса. Ние обаче винаги сме готови да направим нещо, за да станем по-силни и ако можем ще го направим“ заяви германецът преди дербито с Евертън, който именно през зимата на 2018-а взе Върджил ван Дайк. 

„Дали януарския трансферен период е по-труден от другия? Не знам. През лятото не е лесно, защото прозорецът затваря по различно време в различните държави. Това прави ситуацията неприятна и смятам, че летният трансферен прозорец ощетява английските клубове“ добави той. 

Специалистът коментира и развръзката за Златната топка. „500 000 пъти съм казвал, че не съм виждал по-впечатляващ играч от Лео Меси в живота си. Не случайно той спечели отличието 6 пъти, а Кристиано 5. Не помня обаче по-силен сезон за защитник, така че щеше да е заслужено и ако Ван Дайк бе спечелил. Разбрах, че резултатите са били доста близки“.