Юрген Клоп вече е мениджърът с най-бързите 100 победи в историята на Ливърпул. След успеха над Евертън с 5:2 снощи германецът закова юбилейния си успех във Висшата лига в мач №159.

Върховото постижение досега принадлежеше на Кени Далглиш, който постига 100 победи начело на Ливърпул в 167 мача. Юрген пък вече има цели шест победи и три равенства в последните девет мача с "карамелите".

"Какво мога да кажа за това, всяка една от стоте победи беше толкова важна и скъпа. От две години имам чувството, че ние нямаме право да завършваме наравно, да не говорим за загуба", сподели специалистът в официалния сайт на клуба.

"От две години сме длъжни да печелим всеки мач и аз благодаря на Бог, че момчетата се справят доста често с тази задача. Но аз не се интересувам от числата. 100 победи са 300 точки, много е яко... но само 43 от тях ни помагат този сезон. Останалите вече нямат значение."

"100 победи е готино, но това не ме интересува. Момчетата са причината за тези успехи. Това е само число. Сега сме на "43", но след три дни имаме нов мач. Статистиката са хубаво нещо, но само ако ги гледаш в края на сезона", добави Клопо.