Мениджърът на европейския шампион Ливърпул Юрген Клоп похвали своите момчета след важната победа с 2:0 над Залцбург, която класира мърсисайдци за елиминациите като първи в групата.

"Залцбург е изключително силен отбор и го видяхме както снощи, така и в първия мач срещу нас. Те играха силно срещу Наполи и Генк, също така. Много ми хареса колко умно изигра този мач моят отбор", започна германецът.

"Залцбург беше изключително силен, особено през първото полувреме. Ние обаче бяхме готови за битка и показахме търпение, а после заиграхме по-интелигентно. Не е лесно да запазиш този интензитет след почивката - вкарахме два гола, можехме да вкараме и още. Поздравявам Залцбург за свършената работа."

"За нас беше важно да останем концентрирани и да вярваме в следващия момент, който ще се открие пред нас. Получи се брилянтно. Трябва да продължим да работим здраво, за да постигнем целите си. Разбира се, че и ние имаме лимит. За нас беше важно да излезем от групата и е чудесно, че се намираме в тази позиция", добави специалистът.