Юрген Клоп изрази задоволството си от новия си договор с Ливърпул и обяви, че дори не си и помисля да напусне Червените. 

Германецът трансформира сериозно мърсисайдци от идването си през 2015-а, като ги изведе до нов триумф в Шампионската лига, а сега е на път да им донесе и първа титла на Англия от 30 години, след като отборът е убедителен лидер след 16 кръга. 

„Този клуб фантастичен и дори и не съм и помислил да напусна. За всеки във футбола, който търси максимално висока организация, огромна подкрепа от феновете и ясна визия на собствениците за бъдещето, няма по-добро място за работа от Ливърпул“ заяви специалистът. 

„Лично за мен това е послание, базирано върху това, което научих от партньорството ни до момента и отправено към това, което искаме да постигнем. Когато виждам сътрудничество, което продължава да се развива усещам, че моят принос може само да се увеличава“ добави той. 

„Хората виждат това, което се случва на терена и именно по него измерват прогреса, но това не е единствената мярка. Виждам отдаденост от ръководството и собствениците във всяко едно отношение. Когато ме потърсиха през октомври 2015-а смятах, че с клуба ще си паснем идеално. Подцених обаче колко добре се получиха нещата. Имайки пълната вяра, че и аз, и клуба остават напълно отдадени един на друг, се съгласих да преподпиша до 2024-а. Иначе нямаше да го направя“ изтъкна Клоп.