Ливърпул изигра доста неубедителен мач срещу мексиканския Монтерей в среща от 1/2-финалите на Световното клубно първенство.

Отборът на Юрген Клоп не показа в никакъв случай особено добър футбол и успехът бе доста измъчен.

Английският тим успя да стигне до попадение още в 12-ата минута чрез Кейта, но две минути след това Фунес Мори изравни за мексиканците. В 91-ата минута обаче Фирмино донесе победата на английския гранд.

Срещата се игра на стадион "Калифа Интернешънъл" в катарската столица Доха, а очакванията за убедителна победа в полза на английския тим така и не се оправдаха.

На финала Ливърпул ще спори срещу бразилския Фламенго.


Срещата започна по-добре за европейския шампион, който пое контрол върху мача още от първата минута.

В 12-ата минута отборът на Юрген Клоп стигна до така очакваното ранно попадение, след като Салах изведе Кейта сам срещу вратаря и последният не сгреши и успя да открие резултата.

Две минути след това обаче доста изненадващо мексиканците стигнаха до изравнително попадение. 

След центриране от фаул защитата на Ливърпул не успя да се справи по най-добрия възможен начин. Удар на Пабон от въздуха не бе избит като хората от Алисон и след това при добавката Фунес Мори възстанови статуквото.

В 23-ата минута Милнър можеше да върне аванса на "червените", след като бе изведен зад отбраната, но ударът му бе избит с крак от противниковия вратар.

Десетина минути след това само вещата намеса на Алисон попречи на мексиканците да стигнат до пълен обрат, след като той изби топката пред погледа на Фунес Мори, който се готвеше да засече кълбото след хубаво центриране.

Малко преди края Кейта излезе отново сам срещу вратаря и опита да го финтира, за да вкара, но стражът бе безупречен и спаси вратата си. 

Пет минути след почивката Монтерей можеше да изненада неприятно еврошампиона, но Алисон успя да спаси удара от фаул на Пабон.

В 58-ата минута обаче Ливърпул отговори също с добра възможност, но ударът на Кейта попадна право в тялото на противниковия вратар.

Минути след това гол на Ливърпул бе закономерно отменен заради засада. 

В 74-ата минута Ориги направи чудовищен пропуск, след като от близка дистанция не успя да вкара в опразнения ъгъл на противниковата врата и някак си прати топката встрани вратата.

В първата минута на добавеното време Фирмино измъкна победата за Ливърпул. Арнолд намери Фирмино в малкото наказателно поле и чукна топката във вратата от близка дистанция.

Ливърпул - Монтерей 2:1
1:0 Кейта 12
1:1 Мори 14 
2:1 Фирмино 90+1

Ливърпул: Алисон, Милнър (76 - Aлександър-Арнолд), Гомес, Хендерсън, Робъртсън, Лалана, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Шакири (68 - Мане), Салах, Ориги (85 - Фирмино)

Монтерей: Бароверо, Медина, Монтес (79 - Лаюн), Санчес, Ванджиони, Ортис, Родригес, Писаро, Галардо, Пабон (82 - Меса), Фунес