Футболистите на Ливърпул са "пристрастени" към битките за трофеи, заяви полузащитникът Адам Лалана преди финала на световната клубна купа срещу бразилския Фламенго. Мърсисайдците, актуални европейски шампиони, отстраниха Монтерей с 2:1 преди два дни.

"Това си е чисто пристрастяване - печелиш един медал и веднага искаш да сложиш още един на врата си. Искаш още и още. Ние сме европейски шампиони, но искаме да бъдем и световни. Не много хора могат да се похвалят с подобно нещо. Имаме трофей пред нас и искаме да го сграбчим", каза той.

Съботният двубой с Фламенго на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм" е повторение на срещата от 1981-а година, когато воденият от Зико бразилски състав победи Ливърпул с 3:0 в Токио. Сега обаче времената са други и мърсисайдците също разполагат с бразилци в състава си.

"Мачът ще бъде труден, но аз съм сигурен, че Боби (Фирмино) и Алисон (Бекер) ще ни дадат някой друг съвет. Гледахме Фламенго онзи ден. Те играят динамично и агресивно, а ние нямахме много време за почивка", добави халфът.