Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бе на себе си от радост след триумфа на Световното клубно първенство, след като на финала неговият тим победи бразилския Фламенго с 1:0 и по този начин направи исторически требъл от международни трофеи.

Германецът, който имаше момент в който загуби седем поредни финала, спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и трофея от Световното клубно първенство начело на "мърсисайдци". 

"Това бе една прекрасна нощ за нас. Играем отново след пет дни, така че определено това е доста тежък период. Момчетата обаче показаха в този мач, че наистина имат желание да вдигнат още един трофей и да направят следващата стъпка напред", коментира специалистът.

"Изключително доволен съм от тях. Показаха огромно желание да се борят и да спечелят не само трофея, но и следващия мач. следващото предизвикателство и така нататък. Тази вечер не успяхме да постигнем повече от спечелването на този мач. Чувствам се абсолютно сензационно". 

"Печеля за първи път този трофей и съм изключително щастлив от този факт. Мисля, че стигнахме до този успех напълно заслужено. Бяхме по-добрият отбор и закономерно победихме".