Ливърпул може да завърши кампанията без поражение и да изравни славното постижение на Арсенал от сезон 2003/04, смята легендата на мърсисайдци Майкъл Оуен.

"Разбира се, че Ливърпул може да остане непобеден този сезон. Няма причина да не го мисля. Те са с разлика най-добрият отбор във Висшата лига", заяви Оуен, цитиран от Goal.com.

"Дали този Ливърпул е най-добрият отбор, който съм виждал в първенството? Смятам, че те трябва да продължат по същия начин още един или два сезона и да печелят титлата."

"Няма съмнение, че могат да завършат кампанията без поражение. Ще бъде много интересно да видим как Юрген Клоп ще избира състава си и дали ще го прави според съперника."

"Той може да спечели шампионата толкова рано, че да си позволи да дава почивка на някои играчи за другите турнири, кой знае? Но това без съмнение е много добър отбор. През този сезон Ливърпул е почти брилянтен", добави Оуен.

Ливърпул води с цели 13 точки на втория Лестър в таблицата, а освен това има и мач по-малко от "лисиците". На 14 точки зад "червените" е шампионът Манчестър Сити.