Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма да води отбора в преиграването с Шросбъри. Нещо повече - германският специалист ще даде почивка на първия отбор и ще изпрати формацията на клуба до 23 години.

Снощи лидерът във Висшата лига завърши 2:2 срещу третодивизионния отбор, който заличи два гола пасив и се добра до преиграване. Така на 4 февруари вторият отбор на Ливърпул ще бъде воден от Нийл Кричли срещу този съперник.

"Нашата ситуация е следната: отдавна знаехме, че може да се получи така. През април миналата година получихме писмо от Висшата лига, в което ни помолиха да уважим зимната пауза и да не организираме приятелски или официални мачове. И ние уважаваме това решение", заяви Клоп.

"Затова преди две седмици казах на момчетата, че ще имаме зимна пауза и няма да бъдем на линия за втория мач. В него ще играят децата. Виждам нещата по този начин. Ние уважаваме решението на Висшата лига. Ако ФА не го уважава, това не е наш проблем. Ние няма да бъдем на втория мач."

"И аз няма да съм там. Треньорът на отбора ни до 23-годишна възраст Нийл Кричли ще бъде там. Играчите се нуждаят от почивка - физическа и психическа. Затова е зимната пауза", добави Клоп.