Благодарение на автогол младежкият тим на Ливърпул донесе още една победа на клуба, след като надви Шроусбъри с 1:0 в преиграването от 4-ия кръг на ФА Къп и така тимът се класира за 5-ия кръг, където предстои сблъсък с Челси в началото на март. 

На домакините естествено липсваше качество в играта, след като всички от първия тим получиха почивка, както се очакваше, но все пак ентуасиазмът на младоците бе налице и тимът продължава напред в турнира. 

Въпреки късметлийския гол успехът определено бе заслужен, макар че преди това попадение на гостите бе отменена поради засада. Така Червените вече са без загуба в 40 поредни мача у дома във всички турнири, като в последните 7 не допуснаха попадение. 

В състава на Ливърпул имаше четирима играчи от предишния мач с отбора от Лига 1 – Нико Уилямс, Къртис Джоунс, Педро Чиривея и Харви Елиът. За първи път стартираха 20-годишните Азам Люис и Лейтън Кларксън, както и за 18-годишния Джейк Кейн. 

Младоците на домакините започнаха с доминация по отношение на притежанието, но без шансове в първите минути. Все нещо не достигаше в последната третина. Едва в средата на първата част при контраатака Джоунс спечели свободен удар, който сам изпълни, но не затрудни вратаря на съперника. 

В 39-ата минута Неко Уилямс направи хубав пробив, но опитът му мина малко покрай вратата, след като размени пасове с Харви Елиът. В самия край на полувремето пак Уилямс стана център на внимание, но ударът му отблизо бе блокиран. 

Гостите не направиха нищо кой знае какво в предни позиции, но пък бяха окуражавани от 8000 ентусиазирани свои привърженици и започнаха спокойно втората част. 

Все пак в нея мачът бе доста по-отворен. Уилямс стреля неточно от въздуха за домакините, но пък и гостите създадоха опасност, но след като Едуард върна топката пред вратата, нямаше кой да играе с нея. 

Последва нов шанс за Червените, при който Елиът изведе Уилямс, чийто удар обаче бе спасен от Макс О’Лиъри. Интензитета в двубоя обаче се повиши. Последва точен удар и на Къртис Джоунс преди домакините да бъдат шокирани. 

В 59-ата минута Уоли реализира с прехвърлящ удар с глава при добавка, който хвърли в екстаз феновете на Шроусбъри. Положението обаче бе преразгледано от ВАР и наистина се оказа, че голмайсторът е в засада. Това бе огромно разочарование за гостите и късмет за домакините. 

За Шроусбъри обаче отлично се включи резервата Даниел Удо, който стреля много близо до целта, а след това създаде отново напрежение пред вратата на Червените. 

Последва нов натиск на домакините и Харви Елиът стреля с глава много близо до целта, а и Чиривея нямаше късмет, след като негов удар бе отклонен. В 75-ата минута обаче, мърсисайдци вкараха, благодарение на съперника. 

Една топка бе пратена високо от Неко Уилямс, след което неговият съименник от състава на Шроусбъри Ро-Шон Уилямс игра с глава и за ужас на своите съотборници прехвърли собствения си вратар, за да даде аванс на Ливърпул. При ситуацията и вратарят О’Лиъри сбърка, тъй като бе доста пред своята голлиния. 

В 89-ата минута гостите стигнаха до опасно положение, но Къмингс не успя да засече и в крайна сметка победата остана за Ливърпул. 

Ливърпул – Шроусбъри 1:0

1:0 Уилямс 75 автогол

Ливърпул: Келехер, Уилямс, Хувър, Ван дер Берг, Люис, Чиривея, Кларксън (91 Бойс), Кейн, Елиът, Джоунс, Милър (81 Харди)
Шроусбъри: О’Лиъри, Пиер, Голбърн, Едуардс, Уилямс, Уоли (81 Уокър), Ланг, Лав (57 Удо), Гос (74 Къмингс), Ебанкс-Ландел, Лорънт