През последните няколко дни на Острова се появи слух, че Ливърпул може да даде краткосрочен договор на легендата си Стивън Джерард, за да може и той да има шампионски медал в колекцията си.

Мърсисайдци водят с невижданите 22 точки на Манчестър Сити само 13 кръга преди края на сезона и практически капарираха първата си титла от 1990 година насам.

Несбъднатата мечта на настоящия мениджър на Глазгоу Рейнджърс Джерард е точно трофеят във Висшата лига, до който той беше толкова близо на няколко пъти, но така и не успя да го вдигне над главата си.

Изпълнителният директор на Ливърпул Питър Мур обаче охлади мераците на милиони фенове на "червените", обяснявайки защо приказният сценарий със Стиви Джи не е възможен.

"Нека ви обясня какво ще се случи. Въпросът е дали можем да върнем Стивън Джерард, за да вземе и той шампионски медал във Висшата лига. Но аз ви питам: кой настоящ футболист на отбора трябва да зачеркнем, за да се случи това? Ако не сте забелязали, той е ангажиран с друг клуб в момента", коментира Мур пред Soccer Laduma.

"Вижте, всички ние обичаме Стиви Джи и много се гордеем с него, но този план с 5-дневния контракт заради шампионския медал не може да проработи. Химията в съблекалнята е много важна. Как да зачеркнем даден играч и да му кажем, че няма да получи медала си? Това е невъзможно", допълни босът.